Alantron API

Alantron API, Alantron BayiNet programına dahil bayilerin erişimine açıktır. Programcılar Alantron APIsini kullanarak alan adı kayıt, yenileme, transfer, yönetim işlemleri gibi tüm alan adı işlemlerini anında kendi siteleri üzerinden yapabilmekte, alan adları üzerinde toplu işlemleri otomatik olarak gerçekleştirebilmektedirler.

Alantron API ile bayiler alan adı işlemlerini kendi sistemleri üzerinden geri planda yapmaktadır. Uluslararası yazmanların API sistemleri ile karşılaştırılınca Alantron API sisteminde bayinin her uzantı için ayrı ayrı kullanıcı hesabı oluşturması ve takip etmesi gerekmiyor. Diğerlerinden farklı olarak Alantron API sisteminde tek bir kullanıcı oluşturulması yeterli, sistem her uzantı için kendisi bir kullanıcı hesabını oluşturup takip edebiliyor. Bu da bayilerin kendi sistemlerini geliştirmelerini büyük ölçüde kolaylaştıran bir yenilik.

Alantron APIsini kullanarak tüm alan adı işlemlerini yapabilmek mümkün. İşte bunlardan bazıları:

Image3

Programcıların API’yi kullanabilmeleri için herhangi bir özel programlama dili bilmeleri gerekmiyor. Kendi bildiği dilleri ile API entegrasyonlarını yapabilirler çünkü API https sistemi üzerinden çalışıyor ve komut dönüşleri JSON veya XML formatında olabiliyor. Yani gelen yanıtı kolayca çözümleyebilir, işlem komutunu herhangi bir şekilde gönderebilirsiniz. Mesela alan adınızın DNSlerini değiştirmek için şu komutu göndermeniz yeterli:

https://api.alantron.com/action.json?type=modifydomain&resellerno=1111&resellerpwd=sifre&lang=tr&responsetype=json&registrycode=2222&dns0=mptr02.alantron.com&dns1=mptr04.alantron.com

Bu kolaylaştırılmış yöntem ile standart API entegrasyonuna göre programcının işi çok daha kolaylaşıyor.

images

API komutlarının tümü internet üzerinden erişime açık: https://www.alantron.com/turkce/destek/api/package/index.php?/category/8/0/10/Alantron-Alan-Ad-API/

Bayilerin APIyi kullanabilmeleri için hesaplarına API yetkisi tanımlatmaları gerekiyor. Yetki talebi bilet sistemi üzerinden Teknik Destek birimine yapılıyor.