Alantron Türkiye’nin ilk ICANN Akredite Alan Adı Yazmanı (2005)

Alantron Türkiye’nin ilk ICANN Akredite Alan Adı Yazmanı

2003 yılında ICANN akreditasyonu için başvuran ve iki senelik yoğun akreditasyon sürecinden geçerek 2005 yılında akredite edilen Alantron Türkiye’nin ilk akredite edilen alan adı yazmanı oldu.

Alantron bu akreditasyonla Türkiye’nin ve dünyanın sayılı alan adı otoritelerinden biri oldu. Alantron com, net, org, info, biz, name gibi uzantıları direkt olarak oluşturabilme ve yönetebilme yetkisine sahip.

Alan adı akreditasyonu sadece çok gelişmiş alan adı sistemlerine sahip firmalara verilmektedir. Dünyada 2005 itibarı ile sadece 10 firma alan adı akreditasyonuna sahip. Alantron Bilişim Ltd. Şti. KOÜ Teknopark Yerleşkesinde geliştirdiği çok gelişmiş teknolojili alan adı sistemleri ve yüksek sermayesi ile 2 senelik bir akreditasyon sürecinden sonra bu hakkı aldı. Alantron alan adı işlemleri için 3 milyon dolarlık sigorta desteği de sağlıyor.

Alantron aynı zamanda balkanlar ve ortadoğu bölgesinden de akredite edilen ilk firma.

Image2

https://www.icann.org/registrar-reports/accredited-list.html


Bu Ne Tür Bir Fark Oluşturur?

Alantron alan adı işlemlerini %100 kendi alt yapısı üzerinden yapmaktadır. Alan adı konusunda başka bir firmanın alt yapısını ve yazılımlarını kullanmamamızdan dolayı dünyada “yetkili alan adı otoritesi” sayılmaktayız. Ve bu sayede yüksek müşteri memnuniyeti seviyelerine ulaşıp müşteri devamlılığını sağlayabilmekteyiz.

icannlogo

http://www.turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=14230