Sunucu Değişiklikleri ve Güvenlik Çalışmaları

Aşağıdaki sunucuların rutin güncelleme çalışmaları yapılacaktır. Etkilenen sunucular aşağıda belirtilmiştir.

panel4.alantron.com

panel20.alantron.com

Artan saldırı adedi ve gelişen saldırı metodolojilerine karşı belli aralıklarla  güvenlik çalışmalarını yapmak zorundayız. Bir önceki model sunucular daha yeni ve güçlü sunucularla değiştirilecektir. Geçişler geri planda tamamlanacaktır. Mail ayarlarınız ile ilgili herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Yeni sunucu platformunuzda yeni güvenlik kurallarımız çerçevesinde sizin için özel tanımlanmış olabilecek tüm ip istisnaları ve otomatik yedekleme hizmeti devre dışı bırakılmıştır. Size özel ip istisnası sağlanmışsa ip adresinizin geçici bloke olmaması için lütfen tüm outlook ve cep telefonlarınızda doğru şifrelerin tanımlı olduğundan emin olunuz. Yeni platformda otomatik yedekleme hizmeti bulunmamaktadır. Bu sebeple sitenizin sağlıklı bir kopyasını ileride oluşabilecek saldırılara karşı kendi bilgisayarınızda bulundurunuz. Elinizde böyle bir kopya yoksa hosting kontrol panelinde Yedekleme sayfasında indirebilirsiniz. Sitenizde güncelleme yaptığınız zaman da size sağlamış olduğumuz hosting kontrol paneli üzerinden sitenizin en son sağlıklı yedeğini indiriniz.

Sistem yöneticilerimiz hosting sunucunuzda genel olarak root seviyesinde güvenli bir ortam oluşmasını sağlamaktadır. Buna ek olarak kullanıcı hesabı seviyesinde de kullanıcı hesaplarına yapılabilecek saldırıları takip etmekte ve gerekli güvenlik bariyerlerini oluşturmakta veya tavsiye etmektedirler. Sunucu bazında aldığımız güvenlik tedbirleri hesabınızın ele geçirilmesini önlemeye yönelik brute force saldırı koruması, ModSecurity, CageFS, peryodik malware taramaları, intrusion detection gibi tedbirlerdir. Sunucu bazında aldığımız tüm bu tedbirlere rağmen kolayca tahmin edilebilir şifreler kullanılması, kullanılan yazılımınızda güvenlik açığı olmadı gibi hususlar sağladığımız güvenliği ancak belli bir mertebeye kadar ulaştırabilmektedir. Bu sebepten dolayı hostinginizin güvenli olabilmesi için kullanıcılarımızın yukarıda belirttiğimiz bir takım tedbirleri alması gerekmektedir.

Çalışmamız neticesinde sunucunuz değiştiği için önümüzdeki 48 saat içinde bazı mailleriniz eski sunucunuza düşebilir. Eski sunucunuzun webmail adresine geçici olarak aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak mail adresiniz ve mail şifrenizi girebilirsiniz.
http://panel4.alantron.com/webmail

veya

http://panel20.alantron.com/webmail

Hizmetlerinizde herhangi bir sorun tespit etmeniz durumunda gecikmeden destek birimimize ulaşmanızı rica ederiz.
Saygılarımızla,

Alantron Admin Grubu