Alantron Backorder Sistemi İlk Taleplerini Aldı (2008)

Alantron Backorder sistemi alan adınızı takip eden ve milisaniyeler içinde adınıza kayıt eden teknolojik olarak çok gelişmiş bir alan adı kayıt sistemi. Bu sisteme dünyada sayılı firma sahip bulunuyor. Alantron Backorder sistemi devreye girdi. Yeni backorder sistemi 2008 itibarı ile Türkiye’nin ICANN akredite yazmanı Alantron Bilişim Ltd. Şti. tarafından geliştirilen ilk yerli gerçek backorder sistemi oldu.

Backorder sistemi bir alan adını takibe alan ve silinir silinmez kayıt eden bir sistem. Yenilemeyi unuttukları veya kontrolünü kaybettikleri alan adlarını geri almak isteyen kullanıcıların artık yeni bir imkanı var. Herhangi bir ön ödeme yapmadan https://www.alantron.com üzerinden oluşturacakları backorder talebi ile alan adlarını dakikalar içinde sistem takibine aldırabilir ve silindiği an kendi hesaplarına kayıt ettirebilirler. Sistem değerli alan adı ticareti ile uğraşanlar için de herhangi bir yatırım yapmadan alan adı alabildikleri için güzel bir haber niteliği taşıyor. Yatırımcı herhangi bir ön ödeme yapmadan backorder başlatıyor, alan adı sistem tarafından alınınca otomatik olarak bilgilendiriliyor ve alan adının ödemesini yapmak için 3 günü oluyor. Yatırımcı 3 gün içinde sisteme login olup ödemesini yapabiliyor ve alan adının adına tescilini tamamlıyor.

Alantron Backorder

Alantron Backorder

Backorder Sistemi son derece uzmanlık gerektiren ve hassas bir sistem. Silinecek bir alan adının tam olarak ne zaman silineceği belli olmuyor. Bu yüzden başarılı bir backorder sisteminin çok hızlı bir takip ve kayıt sisteminin olması gerekiyor. Alantron backorder sistemi takip emri girildikten dakikalar sonra takibe başlıyor ve müsait duruma düşen bir alan adını milisaniyeler içinde müşterisi için kayıt ediyor. Milisaniyeler içinde gerçekleşen bu işlem alan adının başka takipçileri de varsa onlardan önce alan adının kaydedilmesi için önemli bir husus. Alantron %100 kendi altyapısı ve sistemlerini kullanan Türkiye’nin ilk ICANN akretide yazmanı. Alantron sistemlerinin 1500’den fazla sisteme direkt erişim yetkisi bulunuyor.

Alantron’da bir backorder oluşturmak için bir Alantron hesabına sahip olmanız yeterli. O hesabı da zaten backorderı oluştururken oluşturuyorsunuz. Sistem bir kaç adımda backorderınızı oluşturamanız için yönlendirmeleri yapıyor ve alan adının backorder için uygun olup olmadığını bildiriyor. Bundan sonra yapmanız gereken sadece geçerli bir kredi kartı bilgisi ile backorderı başlatmak. Kredi kartı bilgisi sadece verifikasyon için kullanılıyor. Ne backorder başlatılırken ne de backorder başarılı olduktan sonra bu kredi kartından herhangi bir çekim yapılmıyor. Backorder başarılı olursa sisteme giriş yapıp alan adınızın ödemesini yapmanız gerekiyor. Dolayısı ile backorder işlemini yapma ve alan adınızı kayıt etmek için herhangi bir ödeme yapmıyorsunuz! Hatta alan adı 3 gün hesabınızda ödemeniz için beklerken de kullanımınıza açık duruyor.

Alantron Backorder Pre-order

Alantron Backorder sistemi full otomatik olduğu için backorderın başlatılmasından olumlu veya olumsuz tamamlanmasına kadar herhangi bir insan müdahalesi bulunmuyor. İşlem başarılı veya başarısız olursa olayın olduğu an itibarı ile direkt sistem tarafından bilgilendiriliyorsunuz. Herhangi bir an alantron panelinize login olup devam eden backorderınızı iptal edebiliyorsunuz ve bunun içinde herhangi bir ceza yok.

Ama sistemin yurtdışındaki rakiplerine göre en büyük üstünlüğü Alantron’da açık arttırma yapılmaması. Yurtdışı sistemler istediğiniz alan adını aldıktan sonra bu alan adını herkese açık bir açık arttırma ile satışa çıkarıyorlar ve siz ancak o açık arttırmada kazanırsanız alan adını alıyorsunuz. Fakat Alantron sisteminde böyle bir uygulama yok. Hatta sistem aynı alan adı için ikinci bir kullanıcının bir başka backorder girmesine izin vermiyor. Alan adı alınırsa kesinlikle size ait oluyor ve ödemeniz gerekecek alan adı bedelini en baştan biliyorsunuz.

 

Alantron