Alantron Yeni Bir URS Sistemi Daha Geliştirdi.

ICANN konsorsiyumunda uluslararası URS TMCH sisteminin geliştirilmesine katılan tek Türk firma Alantron.

Alantron, ICANN’ın öncülüğünde geliştirilen URS sistemini (Uniform Rapid Suspension System) geliştiren sayılı yazmanlar arasında yer aldı. Alantron bu geliştirme sürecinde özel sektör temsilcisi olarak değerli katkılarda bulundu.

Alantron Bilişim 2010 yılından beri ICANN GNSO kurulunda Türkiye Temsilciliği görevini üstleniyor. GNSO (Generic Names Supporting Organization) Com, Net, Org gibi jenerik (Top-Level Domains ) alan adlarına yönelik yönetmelikler husunda çalışmalar yapan, öneriler sunan ve ICANN bünyesinde faaliyet gösteren bir alt kuruluş durumunda.

Alantron URS çalışmalarına iki farklı proje ile katkıda bulundu. Kurumsal kimliğinizle alakalı bir alan adının dünyanın bir yerinden alakasız bir kullanıcı tarafından kayıt edilip, sitenize benzer bir site oluşturarak haksız rekabete girmesini önlemeye yönelik çalışmalara katkıda bulunan Alantron, bu konudaki gelişmeleri internette yaşanan gelişmeler açısından en olumlu bir gelişme olarak görüyor.

Türk firmaları arasında uluslararası ortamda marka olmuş firma sayısı oldukça az olsada internet üzerindeki marka karmaşasına karşı oluşturulan URS (Uniform Rapid Suspension System) sistemine çok büyük katkılarımız oldu. Özel sektörden bu sisteme en çok katkıda bulunan firmayız diyebilirim. URS çalışması neticesinde oluşturulan TMCH (Trademark Clearinghouse) 2014’de faaliyetine başladı ve yeni çıkan uzantılarda çalışıyor. Markaların korunması hususunda daha pek çok yenilik devreye girecek.