Kesintisiz Transfer Adımları

Kesintisiz Hosting Transferi

Hostinginizi web sitesi veya e-posta gibi hizmetlerde kesinti olmadan başka bir sunucuya transfer etmek zaman zaman zor bir işlem olabilir. Hostinginizi kolayca ve sorunsuz transfer etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Yeni hosting firmanızda hostinginizi kayıt ediniz.  Eski hostinginizi ise iptal etmeyiniz. Hostinginizin kesintisiz ve en güncel hali ile aktarımı için her iki hostinginizinde açık olması gerekmektedir. Eski hosting firmanızda hostinginizin transferi için yeterli zaman olduğundan emin olunuz. Örneğin son gün tüm hosting dosya ve veritabanlarınızın transferi için yeterli olmayacaktır. Hostinginiz tamamen yeni sunucunuza aktarıldığı zaman eski sunucunuz kullanılmayacağı için artık onu iptal edebilirsiniz.

Eğer eski hosting firmanızda CPanel veya Plesk kullanılıyorsa,

  • Bu durumda işlemler biraz daha kolay olabilir. Dosya ve veritabanı transfer için gereken eski firmanızdan Backup alıp yeni hosting firmanızda bu yedeği Restore etmektir. Eski hosting firmanızın Cpanelinde web dosyalarının ve veritabanlarınızın yedeklerini teker teker bilgisayarınıza indirin. Sonra yeni firmanızın Cpanelinde bu yedekleri Restore edin. Bundan sonra DNS değişikliği adımına geçebilirsiniz.

Eğer eski hosting firmanızda CPanel veya Plesk kullanılmıyorsa,

  • Eski hostinginizdeki tüm web dosyalarını FTP ile yeni sunucunuza upload edin. Dosyaları olduğu gibi yani mevcut klasör hiyerarşisi içinde aktarmalısınız. Eğer yeni hostinginiz Alantron ise ve koşulları sağlıyorsanız bu işlemi sizin için ücretsiz yapabiliriz.
  • Eski hostinginizdeki tüm veritabanlarınızı bilgisayarınıza indirin ve FTP veya Cpanelin phpMyAdmin programı ile yeni sunucunuza yükleyin.
  • Maillerinizi yeni hostinginize normalde aktaramıyorsunuz. Fakat eski sunucunuzdaki maillerinizi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bunun için bilgisayarlarınızdaki tüm email adresleri için mailleri POP3 protokolü ile çekiniz. Bu şekilde mailleriniz eski sunucunuzdan çekilip bilgisayarınıza indirilecektir. Yeni sunucunuz bu eski mailleri tutmayacak ama yeni gelen maillerinizi tutacaktır. Eğer eski hostinginiz CPanel ise ve transferi sizin için Alantron’un yapmasını istiyorsanız eski sunucuzdaki maillerinizi de Alantron hostinginize aktarabilmemiz mümkün olabilir.
  • Hostinginizde bir web sitesi varsa ve sitenizin içeriği çok hızlı değişiyorsa veritabanınızı en son hali ile aktarabilmek için özel bir kaç hususa dikkat etmek gerekiyor. Bunun için aşağıdaki Gelişmiş Hosting Transfer Metodları yazımızı okuyunuz.
  • Eski hosting dosya ve veritabanlarınızı yeni sunucuza aktardı iseniz artık DNSlerinizi değiştirebilirsiniz. Yeni hostinginiz Alantron ise size kayıt esnasında iki adet DNS sunucusu bildirmiş bulunuyorsuz. Alan adı yazmanınızın paneline login olarak alan adınızın DNSlerini bu DNSlere değiştiriniz. Eğer alan adınız Alantron’da ise DNS değişikliğini DNS Girişi sayfasında yapabilirsiniz. Değilse alan adı firmanızda DNSlerinizi size ilettiğimiz şekilde değiştirmeniz gerekiyor.
  • DNS değişkliğinden sonra normalde 48 saat içinde tamamen yeni sunucunuzu kullanmaya başlarsınız. Bu 48 saat içinde bazı kullanıcılar eski sunucunuza bazıları da yeni sunucunuza bağlanacaktır. Bu yüzden eski hostinginizi henüz iptal etmeyiniz. 48 saatten sonra DNSler tüm trafiği yeni sunucunuza yönlendirecektir.
  • Bazı web sitelerinin içeriği hızlı değiştmektedir. Örneğin forum siteleri gibi sitelerde sürekli devam eden kayıtlar olmaktadır. Hosting transferi esnasında hiçbir kayıt kaybı olmadan geçiş yapabilmek için aşağıdaki Gelişmiş Hosting Transfer Metodları yazımızı inceleyiniz.

 

Gelişmiş Hosting Transfer Metodları