TMCH kayıtları

Yeni çıkan uzantılarda marka ihlallerinin önüne geçmek amacıyla kurulan TMCH (TradeMark ClearingHouse) faaliyetlerine başladı. Alantron Türkiye’den TMCH kayıtları yapan ilk yazmanlar arasında idi.

Alantron, ICANN’ın öncülüğünde geliştirilen URS sistemini (Uniform Rapid Suspension System) geliştiren sayılı yazmanlar arasında yer aldı. Alantron bu geliştirme sürecinde özel sektör temsilcisi olarak değerli katkılarda bulundu. TMCH URS sistemine entegre çalışan bir yapı. TMCH kaydını tamamlayan bir alan adı TMCH lisansına sahip firma veya şahıs tarafından öncelikli olarak kayıt edilebiliyor.

gnso

Alantron Bilişim 2010 yılından beri ICANN GNSO kurulunda Türkiye Temsilciliği görevini üstleniyor. GNSO (Generic Names Supporting Organization) Com, Net, Org gibi jenerik (Top-Level Domains ) alan adlarına yönelik yönetmelikler husunda çalışmalar yapan, öneriler sunan ve ICANN bünyesinde faaliyet gösteren bir alt kuruluş durumunda.

 

 

Pre-GA (pre-general availability) öncesinde bir alan adının kayıt edilebilmesi için TMCH kaydı zorunluluğu bulunuyor. Alantron’da TMCH kayıtları online olarak https://www.alantron.com/turkce/tmch-kayit.to sayfasında kolayca yapılabiliyor.

Alantron